EuropeGermanBelgium

Verlofdagen van 2019 al ingevuld?

Actueel

Een nieuw kalenderjaar, nieuwe verlofdagen. Heeft u ze al ingevuld in TimeTell?
Via Beheer/Systeemgegevens/Feestdagen kunt u de verlofdagen/feestdagen invoeren. Eventueel kunnen de feestdagen van het vorige jaar worden gekopieerd, waarna alleen enkele data nog dienen te worden aangepast.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Delen?

Handige tool om uw probleem visueel te maken voor de Helpdesk

Soms loopt u in TimeTell tegen een probleem aan dat erg lastig te beschrijven is. Wat kunt u dan het beste doen? Eerst even bellen met de Helpdesk, of proberen het probleem te omschrijven in een e-mail? Vanuit de Helpdesk wordt meestal in beide gevallen gevraagd om aanvullende schermprints. Microsoft heeft hier een handige tool voor, de Stappenbeschrijving. Start deze tool, begin in TimeTell op de startpagina en klik vervolgens door alle stappen die u eerder in TimeTell heeft gemaakt, totdat het probleem zich voordoet. De Stappenbeschrijving maakt automatisch bij elke muisklik een schermprint met een korte beschrijving van de stappen en slaat dit op in een klein bestand. Dan hoeft u dat alvast niet zelf te doen! De tool heet ‘Stappenbeschrijving’ (PSR.exe) en is te vinden via Start/Zoeken in Windows.

Wat is een sterk wachtwoord?

In het kader van digitale veiligheid is het zowel zakelijk als privé belangrijk om goede, sterke wachtwoorden te gebruiken. Maar het valt vaak niet mee om die te verzinnen en te onthouden. Hieronder een aantal praktisch tips:

  • Zorg voor een goed wachtwoord. ‘Moeilijke’ wachtwoorden met cijfers, hoofdletters en bijzondere tekens, zijn achterhaald. De kracht van een wachtwoord zit hem in de lengte. Het NIST (National Institute of Standards and Technology) adviseert minimaal 14 karakters. Een handige truc is om wachtwoorden te maken in de vorm van een zinnetje.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.
  • U kunt ook een wachtwoordmanager gebruiken. Hiermee kunt u uw wachtwoorden beheren en nieuwe sterke wachtwoorden aanmaken.

Meer weten? De consumentenbond publiceerde het artikel ‘Wachtwoord maken & onthouden’.

Verlofrecht automatisch laten lopen

Indien u gebruikt maakt van de verlofrecht berekening (niet verlofsaldi toekennen), dan is het mogelijk deze automatisch te laten lopen. Als u dit heeft ingesteld blijft het ook nog mogelijk om de berekening handmatig te starten.

In deze pdf vindt u alle benodigde informatie met betrekking tot het automatisch laten lopen van de verlofrecht berekening.

Audit Trail

Soms komt het voor dat de beheerder van TimeTell niet kan verklaren waarom er bepaalde boekingen in TimeTell zijn gedaan of gewist. Indien de Audit Trail wordt gebruikt, kan worden teruggehaald wie welke wijzigingen heeft uitgevoerd. De Audit Trail is een handig hulpmiddel, maar wel raden wij aan om deze regelmatig op te schonen. De database van TimeTell kan namelijk snel groeien met gegevens wanneer deze aan staat, wat weer voor een mindere performance kan zorgen. Om te voorkomen dat de Audit Trail onnodig groeit is het belangrijk om zorgvuldig te selecteren welke gegevens ge-audit moeten worden. Het opschonen van de Audit Trail kan in TimeTell worden gedaan via het menu ‘Beheer’ ‘Systeemgegevens’ ‘Audit’ ‘Opschonen’.

Saldoregels

De saldoregels van vorig jaar worden niet meer getoond in het saldo scherm indien het saldo hiervan ook is vervallen. U kunt de saldoregels weer zichtbaar maken door onderaan bij de optie ‘Toon regels’ voor ‘Alle regels’ te kiezen.

CONTACT

Contact

  • TimeTell is geschikt voor 50 gebruikers of meer.