Actueel

Nieuwe ontwikkelingen Data Pro Code

Enkele maanden geleden berichten wij dat TimeTell als een van de eerste bedrijven in Nederland het Data Pro Certificaat van Nederland ICT heeft behaald. Met dit certificaat tonen wij aan dat wij ons als verwerker houden aan de Data Pro Code. Deze AVG gedragscode is formeel afgestemd met de Autoriteit Persoonsgegevens en draagt nu de AP’s voorlopige goedkeuring. Verder is Nederland ICT bezig met de oprichting van een orgaan dat toezicht houdt op de naleving. Klik hier voor het volledige artikel over de recente ontwikkelingen.

 

Wat is de Data Pro Code?

Nederland ICT heeft in samenwerking met haar leden de Data Pro Code ontwikkeld: een concrete invulling van de eisen van de Avg. Deze gedragscode is specifiek voor verwerkers (data processors). Dit zijn ICT-bedrijven die in opdracht van een ander data verwerken. Op de site van Nederland ICT vindt u een uitgebreide omschrijving.

 

Wat is de betekenis van een Data Pro Certificering?

Verwerkers die zich houden aan de Data Pro Code, kunnen dit aantonen door zich te laten certificeren. Deze Data Pro certificering werd in mei 2019 gelanceerd en inmiddels zijn de eerste bedrijven gecertificeerd. Hier is TimeTell er een van. Certificering houdt concreet in dat een externe auditor toetst hoe het is gesteld met het Data Pro Statement van het bedrijf. Ook doet de auditor een risicoanalyse en toetst hij de antwoorden van het bedrijf op diverse privacy-issues. Ieder bedrijf dat geslaagd is, ontvangt het Data Pro Certificate en wordt opgenomen in het Data Pro register.

 

Privacy Officer

Wilt u als (toekomstige) TimeTell klant meer weten over ons informatiebeveiligingsbeleid? Dan kunt u contact opnemen met onze Privacy Officer, Danielle van Dijk. U kunt haar bereiken via privacyofficer@timetell.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Delen?