In het kader van digitale veiligheid is het zowel zakelijk als privé belangrijk om goede, sterke wachtwoorden te gebruiken. Maar het valt vaak niet mee om die te verzinnen en te onthouden. Hieronder een aantal praktisch tips:

  • Zorg voor een goed wachtwoord. ‘Moeilijke’ wachtwoorden met cijfers, hoofdletters en bijzondere tekens, zijn achterhaald. De kracht van een wachtwoord zit hem in de lengte. Het NIST (National Institute of Standards and Technology) adviseert minimaal 14 karakters. Een handige truc is om wachtwoorden te maken in de vorm van een zinnetje.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.
  • U kunt ook een wachtwoordmanager gebruiken. Hiermee kunt u uw wachtwoorden beheren en nieuwe sterke wachtwoorden aanmaken.

Let op! Ten behoeve van onze Online servers hanteert TimeTell sinds 2019 een minimale lengte van 10 tekens (van toepassing op full user beheerders via een remote sessie). Oude wachtwoorden met minder tekens blijven nog werken, maar bij een wijziging in account, waarbij een nieuwe synchronisatie naar onze server nodig is, zullen kortere wachtwoorden NIET meer worden meegenomen in de synchronisatie.

Meer weten? De consumentenbond publiceerde het artikel ‘Wachtwoord maken & onthouden’.

 

<< Terug naar overzichtspagina Tips van de Helpdesk