Referenties

Klant aan het woord – CAK

Organisatie:
CAK

Branche:
Overheid

Aantal gebruikers:
750

Locatie:
Den Haag

TimeTell gebruiker sinds:
2018

“Met TimeTell kun je alle kanten op”

Het CAK is een publieke dienstverlener die voor de overheid regelingen uitvoert en zorgt voor de vertaling
van wetten en regels naar persoonlijke en begrijpelijke dienstverlening. Met heldere en goed vindbare
informatie geeft het CAK klanten inzicht in en overzicht van hun persoonlijke situatie.

Het eigen software programma waarin onder andere tijd werd geschreven voldeed niet meer, ook het
eigen beheer en onderhoud van het systeem was niet meer wenselijk. Toen is in 2018 besloten een IT
service provider de opdracht te geven op zoek te gaan naar een passend bestaand software systeem.
TimeTell kwam als beste kandidaat uit de bus.

Gedegen tijdregistratiesysteem
Zo vertelt Huco de Vos, manager team IT Assurance, Divisie ICT, van het CAK. “Wij waren voornamelijk op zoek naar een gedegen tijdregistratiesysteem. Het systeem moest goed inzicht in en controle over de gemaakte uren van onze eigen medewerkers en de uren van onze ingehuurde partijen geven. Daarbij moesten diverse koppelingen mogelijk zijn, onder andere met ons financiële systeem. En single sign-on was een vereiste.”

Projectplan
Na de kennismaking en een intakegesprek, heeft de projectleider van TimeTell het projectplan opgesteld. De Vos: “Om eerlijk te zijn leek het plan mij optimistisch, maar het heeft prima uitgepakt. Uiteindelijk zijn we een maand later dan gepland live gegaan. Dat had vooral te maken met interne keuzes die gemaakt moesten worden. Al met al is de implementatie uitstekend verlopen.”

Duidelijkheid
“Eigen en externe medewerkers schrijven nu tijd in TimeTell. Het blijft voor de meesten een noodzakelijk kwaad. Maar men ziet ook in dat het nodig is. Dat besef leeft het sterkst bij extern personeel omdat de digitaal geaccordeerde TimeTell maandstaten de basis zijn voor hun factuur. Hiermee is er duidelijkheid voor iedereen omdat de status altijd terug te zien is in TimeTell.”

Inzicht in gemaakte uren
De Vos vertelt verder: “Voor het CAK is het belangrijk dat wij onze uren en kosten kunnen verantwoorden bij het betreffende ministerie. Daarom is het inzicht in de gemaakte uren en kosten zo belangrijk. De automatische gegenereerde rapportages uit TimeTell helpen daarbij.”

“Ik zou TimeTell zeker aanbevelen”
“Terugkijkend heeft de flexibiliteit van TimeTell mij aangenaam verrast. Ondanks dat het een standaard pakket is, kun je er alle kanten mee op. Mocht de situatie zich voordoen, zou ik TimeTell zeker aanbevelen.”