Elektro Internationaal maakt sinds 2012 gebruik van TimeTell voor tijdregistratie. In eerste instantie werd TimeTell ingezet om werktijden te registreren in combinatie met de projectadministratie. Bij Elektro Internationaal wordt een flexibel rooster gehanteerd, werknemers mogen naar eigen inzicht bijvoorbeeld 4 x 9 uur en 1 x 4 uur werken. Op de werkvloer worden uren per project geregistreerd door middel van handscanners. Vanaf 2016 wordt er ook gekeken naar het aantal uren dat wordt besteed per project, in relatie tot de planning in TimeTell. Bart Ranke, Hoofd administratie/Controller bij Elektro Internationaal, geeft aan dat hij TimeTell een zeer flexibele applicatie vindt. “TimeTell is goed in te richten naar de verschillende bedrijfsprocessen, afhankelijk van hoe het voor een specifieke situatie het beste werkt.”

Uitgebreid met Flexbanksysteem
Voorheen werd er gepland via MS Excel. Verlof en ziekte moest hier apart in worden bijgewerkt. Met TimeTell wordt er veel gedetailleerder geregistreerd en kunnen meerdere mensen tegelijk in het systeem werken. De registratie middels keytags zorgt voor een helder overzicht van de gewerkte tijden per werknemer. Sinds enige tijd werkt Elektro Internationaal met behulp van TimeTell ook met een Flexbanksysteem. “Hierin kunnen werknemers uren opsparen en als het rustig is (qua werkzaamheden) opnemen, licht Ranke toe “De overurentoeslag en het daarbij behorende tarief worden uitbetaald. Een goed voorbeeld van hoe naarmate de bedrijfsvoering verandert, TimeTell in staat is om mee te veranderen.”

Betrouwbaar
Als productiebedrijf is Elektro Internationaal bij zijn bedrijfsvoering sterk afhankelijk van TimeTell. Ranke: “Wij doen inmiddels alles in TimeTell. Dankzij de continue beschikbaarheid van TimeTell houden we inzicht in de capaciteitsplanning en het productieproces. Onze servicemonteurs maken daarbij onderweg ook nog eens gebruik van de TimeTell App. Daarom hebben wij de keuze gemaakt een betrouwbare partij als TimeTell, die er zorg voor draagt dat het systeem en de app feilloos draaien.”

Koppeling met applicaties
TimeTell kan bovendien koppelen met veel verschillende applicaties. Elektro Internationaal heeft TimeTell bijvoorbeeld gelinkt aan de projectsoftware van Syntess Atrium. TimeTell leest de projecten in, vervolgens worden de gemaakte uren in TimeTell geregistreerd en ingelezen in het ERP-systeem. TimeTell biedt veel mogelijkheden, maar heeft ook zijn grenzen. Bart Ranke geeft aan dat qua visualisatie van de projectplanning TimeTell wel een overall overzicht kan geven, maar dat zij voor een diepere analyse een import vanuit TimeTell naar het programma Qlikview gerealiseerd hebben.

Ranke vertelt dat er de afgelopen jaren verschillende consultants langs zijn geweest, die stuk voor stuk hebben geholpen om TimeTell nog beter tegemoet te laten komen aan de specifieke wensen van Elektro Internationaal. Ook over de bereikbaarheid en behulpzaamheid van de helpdesk is hij zeer te spreken: “In het geval dat het systeem geen standaardoplossing biedt en wij contact opnemen met de helpdesk, krijgen we vaak dezelfde dag al een antwoord met betrekking tot hoe het systeem anders of beter is in te richten. In geval van bugs worden deze vlot opgelost en ook snel meegenomen in een volgende release.”

Elektro Internationaal in Woerden is sinds 1979 één van de meest vooraanstaande partners als het gaat om paneelbouw en besturingstechnieken. Zij assembleren systemen voor energievoorzieningen in binnen en buitenland. Onder andere kantoren, vliegvelden, ziekenhuizen en datacenters behoren tot het klantenbestand. Automatisering is binnen het bedrijf in alle bedrijfsprocessen ver doorgevoerd.

CONTACT

Contact

  • TimeTell is geschikt voor 50 gebruikers of meer.